SkiWorld

Горнолыжные курорты Украины

Де краще відпочити любителям гірськолижного спорту


2013-12-08 07:36:38 UTC
Із наближенням зими величезна кількість людей прагне лишити свої домівки, офіси, щоб декілька днів побути на курортах із засніженими гірськими схилами.

Із наближенням зими величезна кількість людей прагне лишити свої домівки, офіси, щоб декілька днів побути на курортах із засніженими гірськими схилами. Вибір таких місць широкий. Головні критерії для вибору місця гірськолижного курорту:

  • комфортність трас;
  • зручне розташування місця проживання поблизу витягів;
  • наявність надійного снігового покриття;
  • фінансові можливості.

Країною улюблених зон для катання на лижах стає Австрія. В ній налічується сотні таких місць, а декілька зон відкриті цілорічно, завдяки їхньому розташуванню на льодовиках. В цій країні є траси різної складності. Найпростіші з них призначені для сімейного відпочинку. Прикладом такого курорту можна назвати Зеефельд. Найбільш популярні місцини знаходяться в Тиролі, Зальцбурзі, Форарльберзі.

Швидкими темпами розвиваються зимові курорти Італії, де знаходиться найдовше пасмо альпійських гір. Це край мальовничих маршрутів, де можна побачити прекрасні зелені долини, оточені Доломітовими вершинами. В цій місцевості неодноразово проводилися змагання світового рівня.

Гірські вершини Франції завжди приваблювали туристів. У країні знаходиться близько 2500 витягів. Траси відрізняються своїм різноманіттям. Клімат дуже м’який, тому в зимові ночі в полонинах високо у горах не спостерігається зниження температури нижче -10 градусів С. Куршевель – престижний курорт, де тривалий сезон закінчується в кінці квітня. Лазурові Альпи привертають туристів поєднанням рясного снігу з наявністю південного сонця, що дозволяє об’єднати катання з гори із гірською засмагою. Шамоні розташовано поруч із вершиною Монблан. Це найбільш популярне місце, що є історичною столицею гірських лиж.

Більш дешеві варіанти зимового відпочинку:

  1. Банско, Болгарія. Одне з найновіших місць відпочинку взимку, але воно встигло здобути симпатію величезної кількості туристів із різних куточків світу. Банско тішить їх стабільним сніговим покриттям, довгою зимою, відмінним сервісом.
  2. Бохинь, Словенія. Ідеально підходить для катання на лижах як початківцям, так і досвідченим спортсменам. Тут є все, що необхідно для прекрасного відпочинку: неперевершена краса природи, чудова погода, зручна доставка до фунікулера й витягів.
  3. Буковель, Україна. У 2012 році визнано курортом світу, що найшвидше розвивається. Характерними відмінностями цього курорту є прийнятні ціни поруч із прекрасними умовами проживання; наявність системи освіження, можливість відвідування схилів із настанням темноти, завдяки наявності освітлення.

Таких прикладів можна навести нескінченну кількість. Вибір лишається за бажаючим вирушити в подорож. Завжди можна вибрати варіант відповідно до переваг і можливостей туриста.

Щоб залишити відгук, вам необхідно зареєструватися